Sidhuvudbild

Vinterbild.jpg

Ett stenkast från Tabergsån hittar du Slättenkyrkan i Norrahammar, strax söder om Jönköping. Här möts människor för att fira Gudstjänst, gå i konfirmation, vara med i scouterna eller bara mötas för att lyssna till sång och musik.

Slättenkyrkans medlemmar är vanliga människor som har det gemensamt att vi känner att tron på Jesus ger en djupdimension och en mening i livet. Kyrkan är öppen för alla som vill vara med.

Välkommen med du också!

Hitta till Slättenkyrkan

Bokning av Granarpsstugan:
Granarpsstugan är församlingens scoutstuga vid en sjö strax utanför Torsvik.
En mysig stuga i en vacker miljö.
Sven Axelsson: 036 – 615 70
Skicka e-post till Sven
Här kan du se när Granarpsstugan är bokad.

Hitta till Granarpsstugan

”Mötet med min barndoms Afrika”

Förra året 2016, var det 30 år sedan som jag landade i Sverige som 17 åring. Som missionärsbarn föddes jag och växte upp i Zimbabwe. 1986 föddes en dröm föddes i mitt hjärta... att om jag någon gång skulle få en egen familj så skulle jag vilja ta med dem till mitt älskade Afrika.
I december 2016 fick vi äntligen (efter en lång tids sparande!) som familj möta Afrikas varma leende ansikten, känna smaken av solmogen mango, uppleva känslan av att få vandra barfota i en solsprucken törstande flodbädd. Höra syrsornas gälla ljud blandat med lovsången av den afrikanska kyrkan. Mitt Afrika. Jag fick nypa mig i armen... är det sant? Det var sant!
Min familj kom till ett land som under 50 år sargats av inbördeskrig och interna konflikter och dessutom styrts en av en korrumperad diktator i mer än tre decennier. Landets ekonomi är i djup kris, de stora industrier som var igång under min barndom stod som tomma skelett med ihåliga ögon. Arbetslösheten är mycket hög. Vi fick leta efter asfalten på många av min barndoms asfalterade vägar. De var nu gropiga grusvägar p.g.a. bristande underhåll.
Men de leende ansiktena fanns kvar, vänligheten och kärleken... språket Shona som jag lärde mig som barn fanns kvar i mitt minne! Vi fick njuta av Afrikas sol och röda jord, smaka på solmogen mango, uppleva bushen, savannen och de vilda djuren och bada i den Indiska oceanen från de fantastiska stränderna i Moçambique. Jag fick predika 4 gånger i min barndoms Afrikanska församlingar. Vi är så tacksamma att vi som familj fick möjlighet att göra denna resa.
Sist men inte minst, vi fick dela glädjen och hoppet i tron att vara älskad av Himmelens Gud med de Kristna i Zimbabwe. “Gläd er i Herren - alltid!” Fil 4:4
Idag strömmar tonen av tillbedjan och lovsång av levande Gud, vår frälsare Jesus Kristus ut över landet. Det finns nu över 100 församlingar i Zimbabwes Allianskyrka och deras missionsfält i Malawi som samarbetar för att göra Jesus känd, tillsammans med många, många andra Kristna församlingar i landet. Vi möttes av ett starkt hopp och en djup glädje bland Zimbabwes Kristna! Den kristna församlingen i Zimbabwe har inte bara överlevt utan växt genom mycket svåra förhållanden.

Varm hälsning

Samuel Drewitz. Pastor i Slättenkyrkan

Nu finns Slättenkyrkan som Podcast på iTunes.

Podcast från Slättenkyrkan Nu finns våra predikningar och bibelskola på en Podcast som heter Slättenkyrkan. Det går att hitta via dator på Podcasts.com eller via Iphone på iTunes eller om du en Android så kan du ladda med CastBox för att hitta Slättenkyrkan.

Skolannons-vt-13.jpg

banner_ths.jpg

På gång

26/2 09:30 Kyrkan är öppen för bön
10:00 Gudstjänst
Missionsgudstjänst & Nattvard . Rune Andersson predikar, Anders Wernström leder.
27/2 10:00 Upptäckargruppen
Välkommen till en öppen atmosfär med god läsning, gott samtal och gott fika!
Mer

I trygga händer

Viktig kursdag i Slättenkyrkan
lördagen den 4 mars 2017 09.00 Start & 16.30 Slut
För vem? ”I trygga händer” vänder sig till ledare i alla former av barn- och ungdomsverksamhet, pastorer, ungdomsledare, ungdomsrådet, för-
samlingsstyrelsen, fastighetsrådet och övriga intresserade.
”Hade jag kunnat säga att kursen är obligatorisk hade jag sagt det”
Citat: Samuel Drewitz

Klicka här för programmet för December till Mars som pdf fil

Slättenkyrkans expedition.
Tel: 036 – 603 49
E-post: info@slattenkyrkan.se
Pastor:
Samuel Drewitz. 070 - 230 64 11
Ungdomsledare:
Betty Wågbrant. 072 - 716 02 69
Församlingens ordförande:
Anders Norresjö. 036 - 362623
och
Maria Lidbäck 070 - 836 25 25
Ordf. Slättenkyrkans Ungdom:
Martin Röstedal 073 - 232 20 44
och
Erik Lund 070 - 654 98 29
Bokning av Granarpsstugan:
Sven Axelsson: 036 – 615 70
Se när Granarpsstugan är bokad här.

Församlingens bankkontonummer
Bankgironummer: 690 – 2670
Byggnadsfond: 8150 – 5 04 695 878 – 1
SWISH: 1232494136

Norrahammars Frikyrkoförsamlings Barn och Ungdomsverksamhet.
Slättenkyrkans Ungdom
-Söndagsskola - Söndagar kl. 10.00.
Kontaktperson: Marie Drewitz 036-362718
-Scout - Måndagar 18.30 – 19.45